5 september 2020
15:00

Torsby IF

Referat: Yxhults IK - Torsby IF

Seriefinalen mot gästande Torsby IF bjöd på dramatik redan från början. Hemmaspelarna visserligen lite mer spända inför uppgiften än normalt. Skapade chanser och när Jonathan Lengyel sprang sig fri och satte 1-0 kändes det som om proppen skulle går ur. "Icke sa Nicke" domaren blåser ett helt regelrätt mål, men en velande assisterande övertygar huvuddomaren om motsatsen och målet döms bort för offside. Nästa mål kommer efter en hörna som nickas i mål, men även det döms bort pga ruff i målgården enligt domaren.
Halvtidsresultat 0-0, men ett klart övertag för hemmaspelarna.
Andra halvleken inleds med lite högre press från Torsby, men i den 56 spelminuten gör Eskil Thor 1-0 till YIK, men kvitteringen kom som ett brev på posten, när Yxhult tryckte på och från en målchans för hemmaspelarna så kontrade Torsby och kvitterade till 1-1. Helt plötsligt blev det match igen och trots bra kontroll på matchen bjöd vi in gästerna till ett antal chanser att ta ledningen.
Till slut en rättvis seger när Kristoffer Näfver i den 90 minuten efter det att Gabriel Pettersson offrade sig i en duell i straffområdet och Näfver fick friläge och satte segermålet mellan benen på gästernas målvakt.
Sju spelade matcher utan poängförlust torde gå till historien som något av ett rekord för Yxhults IK. "Bonnaklubben", som är snubblande nära att ta nästa steg i Svensk fotboll.